AGB'S

House E, Oberoesterreich

, AUSTRIA

001_private
002_private
001_private002_private

In this project, the old structure is to be torn down due to the bad condition of the building and a new house will be built. It is located in the northern part of the town of Linz, in a green area but very close to the city center and with a view over the city.

The new building was designed for a family with two children and several generations living together. The building has several levels and a living area of 190 square meters (2045 square feet).

The south-western part, which faces away from the street and contains residential rooms, was opened up as much as possible with glass walls in order to blur the boundary between indoors and outdoors. The northern part contains utility and storage rooms and is closed towards the street.